Tuesday, 19 March 2024 10:57

НАША ДЕЦА МЕЂУ НАЈБОЉИМА У СРБИЈИ

Written by
Rate this item
(0 votes)
Резултати ликовно-литерарних конкурса поводом Светске и Националне недеље промоције дојења и кампање Октобар месец правилне исхране и Светског дана хране 2023. године

„МАЈЧИНО МЛЕКО ЈЕ НАЈБОЉА ХРАНА”


Центар за промоцију здравља Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” расписао је ликовни и литерарни конкурс на тему „МАЈЧИНО МЛЕКО ЈЕ НАЈБОЉА ХРАНА” поводом обележавања Светске недеље дојења и Националне недеље промоције дојења 2023. године за децу предшколског и основношколског узраста у Републици Србији.
Радови су пристигли из 18 округа широм Србије (32 предшколске установе и 62основне школе, 1 удружења и 1 ликовне радионице). На конкурс је укупно пристигло 208 радова из целе Србије, које је оцењивао стручни жири, направио селекцију и ужи избор радова, а потом одабрао најбоље у свакој од шест категорија.

Међу награђенима је Софија Племић, ученица петог разреда основне школе „Јован Поповић“ из Великих Радинаца, која је освојила III место у категорији ликовни радови од V до VIII разреда.

III МЕСТО
Софија Племић V/5 разред, ОШ „Јован Поповић” Велики Радинци,„ВОДА ЈЕ ЖИВОТ, ВОДА ЈЕ ХРАНА – САЧУВАЈМО СВАКУ КАП”

На ликовно-литерарни конкурс поводом обележавања кампање Октобар – месец правилне исхране 2023. године и Светског дана хране, за децу предшколског и школског узраста, у Институт за јавно здравље Србије пристигло је око 400 радова, од тога 385 ликовних, из 22 округа широм земље. У оквиру сваке категорије стручни жири изабрао је најбоље радове.

Међу награђенима су и деца Сремског округа: ПУ„Дечија радост”, вртић „Чаролија”, Ириг – III место у својој категорији и похвала за групни рад предшколске групе, ПУ „Полетарац”, вртић „Коцкица 2”.

Ликовни радови предшколски узраст

III место: Групни рад припремне предшколске групе, ПУ „Дечија радост”, вртић „Чаролија”, ИригПОХВАЛА: Групни рад предшколске групе, ПУ „Полетарац”, вртић „Коцкица 2”


Read 48 times Last modified on Tuesday, 19 March 2024 11:24

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.