Tuesday, 13 October 2020 11:14

КРЕАТИВАН ЧОВЕК МОТИВИСАН ЈЕ ЖЕЉОМ ДА ПОСТИГНЕ УСПЕХ!

Written by
Rate this item
(0 votes)
И ОВЕ ГОДИНЕ МЕЂУ НАЈБОЉИМА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ!

Завод за јавно здравље Сремска Митровица као регионална установа за територију окуга за коју је основана, има своју јасну визију, а то је намера буде једна од најбољих и водећих здравствених установа у области превентивне здравствене заштите, што је и доказала на претходним конкурсима. Традиционално, као и сваке године Завод за јавно здравље Сремска Митровица обележава значајне датуме из Календара јавног здравља.
2019. године, поводом обележавања Светског дана хране 16. октобра, расписан је конкурс за избор најбољих ликовних и литерарних радова за децу предшколских установа и ученике основних школа. Конкурс је расписан под слоганом “Правилна исхрана-доступна и приступачна свима. За свет без глади”, а у сарадњи са својим надлежним институцијама и партнерима са округа. Ових дана стигла је и потрвда да смо и овог пута међу најбољима у Републици Србији.
Наши ученици и овога пута показали су велики успех на Републичком такмичењу. Награђена деца на овом конкурсу су Теодора Јовелић, 7 година из предшколске установе “ПУ Стоногица”, која је освојила 2. место и Предраг Пандуревић, ученик VI/2 разреда основне школе “Добросав Радосављевић Народ” Мачванска Митровица који је освојио 3. место. Успешна деца награде су освојила за своје ликовне радове.
Циљ ових конкурса је да се подстакне здравствено васпитни рад у предшколским установама и основним школама на тему правилне исхране-да се укаже на значај правилне исхране, смањење броја гладних, али и смањење болести које су последица неправилне исхране, пре свега прекомерне ухрањености и гојазности.
Само мултидисциплинарним радом и приступом у превентивној здравственој заштити можемо бити најбољи и успешни. Ове награде су доказ да наша установа, Завод за јавно здравље Сремска Митровица, као и сва наша деца и њихови ментори одлично сарађују и да су подстицај за даља напредовања и учествовања на овим и сличним конкурсима.

Искрене честитке награђеној деци и њиховим менторима!Др Бранка Малбашић Зечевић
Спец. социјалне медицине
Помоћник директора за медицинска питања ЗЗЈЗ
Read 832 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.