Tuesday, 19 November 2019 11:37

Обележен Светски дан дијабетеса

Written by
Rate this item
(0 votes)
Поводом обележавања Светског дана дијабетеса, у сремскомитровачкој Градској кући је одржана превентивна акција у оквиру које се проверавао:
• шећер у крви
• крвни притисак
• боди мас индекс
• ФОБ тест (рано откривање рака дебелог црева)
Организатор акције је било Друштво за борбу против шећерне болести у сарадњи са Домом здравља и Заводом за јавно здравље, под покровитељством Градске управе за здравствену и социјалну заштиту.
Акција је била посвећена обележавању Светског дана дијабетеса чији је овогодишњи слоган “Породица и дијабетес“. Циљ свих активности је подизање свести о утицају дијабетеса на породицу и пружање подршке таквим породицама као и промовисање улоге породице у управљању дијабетесом, лечењем, превенцији и едукацији.
У свету данас од дијабетеса болује око 425 милиона људи, а од тога је око 1 милион деце. Већина има дијабетес типа 2, који може да се превенира уколико се на време промени начин живота.
У тој превенцији може много да утиче породица усвајањем здравог начина живота, здравом исхраном и заједничким вежбама. Уколико се свака породица упозна са свим ризицима може да помогне свом члану.

Read 602 times Last modified on Tuesday, 19 November 2019 11:41

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.