Monday, 12 August 2019 10:20

НАША ДЕЦА МЕЂУ НАЈБОЉИМА

Written by
Rate this item
(0 votes)
Извештај са ликовно-литерарног конкурса расписаног поводом обележавања XXIX недеље здравих уста и зуба, 2019. године – на тему:
„ОРАЛНО ЗДРАВЉЕ ЧУВАМО ОД НАЈРАНИЈЕГ УЗРАСТА”
Центар за промоцију здравља Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” расписао је наградни ликовни и литерарни конкурс на тему „ОРАЛНО ЗДРАВЉЕ ЧУВАМО ОД НАЈРАНИЈЕГ УЗРАСТА” у оквиру обележавања манифестације XXIX Недеље здравих уста и зуба, 2019. године, за децу предшколског и основношколског узраста у Републици Србији.
Циљ конкурса је да се кроз избор и промоцију најбољих дечијих радова подстакне здравственоваспитни рад који прати израду радова. Најбољи радови биће коришћени за израду здравственоваспитног материјала у циљу континуиране промоције здраља уста и зуба међу општом популацијом.
На Конкурс је укупно пристигло 484 радa, од тога 433 ликовних радова (228 из предшколских установа, 141 рад ученика од првог до четвртог разреда и 64 рада ученика од петог до осмог разреда основних школа) и 51 литерарни рад (од чега 38 од првог до четвртог разреда и 13 од петог до осмог разреда основних школа). Радови су пристигли из 18 окружних института/завода. У оквиру сваке категорије изабрани су најбољи радови.
Радове је оцењивао Жири у саставу: Татјана Шљивар, дипл. историчар уметности, прим. др Биљана Килибарда, шеф Канцеларије за превенцију пушења, мр sc. Надежда Николић. Жири се састао 4. јуна 2019. године, прегледао све пристигле радове, направио селекцију и ужи избор радова и потом одабрао најбоље радове у свакој од пет категорија. Резултати жирирања приказани су у наставку овог Извештаја.
Read 637 times Last modified on Monday, 12 August 2019 10:27

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.