Friday, 14 December 2018 08:04

АКТИВНОСТИ ТИМА ЗА БОРБУ ПРОТИВ НАРКОМАНИЈЕ У ШКОЛАМА

Written by
Rate this item
(0 votes)
Тим за борбу против наркоманије у школама у Сремском округу већ три месеца активно спроводи едукације на тему превенције злоупотребе психоактивних супстанци (ПАС) у школама, у виду трибина намењених ученицима VII разреда основних и I разреда средњих школа, затим трибина намењених наставницима, као и трибина на којима учествују родитељи.
Циљ ових трибина је да се утиче на ниво свести како родитеља, тако и наставника, о све присутнијем проблему злоупотребе психоактивних супстанци код младих, као и стицање вештина да се ризично понашање, које води у проблем са дрогама, препозна што је могуће раније. Посебан акценат се ставља на радионичарски рад са ученицима, у току којег ученици треба да стекну вештине како да препознају ризичне ситуације у којима млади пробају дрогу, како да избегну те ситуације, као и како да се одупру притиску и лошем утицају вршњака и да јачају самопоуздање, коме и када да се обрате за помоћ.
Тимом за борбу против наркоманије у школама за Сремски округ координира Завод за јавно здравље Сремска Митровица, а чине га лекари, психолог, наставник, представници МУП-а СМ, Вишег јавног тужилаштва, Вишег суда и Центра за социјални рад Сремска Митровица.

Read 487 times Last modified on Friday, 14 December 2018 08:06

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.