Monday, 22 October 2018 05:55

Светски дан хране и Октобар – месец правилне исхране „Правилна исхрана – улагање у будућност”

Written by
Rate this item
(0 votes)
Октобар је месец правилне исхране ,а 16.октобар Светски дан хране.Овај датум је установљен од стране Организације за храну и пољопривреду ФАО .Ове 2018.год. се обележава под слоганом “Правилна исхрана –улагање у будућност” са фокусом на смањење броја глaдних у свету. После периода пада, учесталост глади у свету поново расте. Према најновијем извештају ФАО, данас више од 815 милиона људи пати од хроничне потхрањености, дакле једна на сваких девет особа, а од тога 60% чине жене.
Поводом обележавања Светског дана хране, у четвртак 18.10.2018. год.одржано је предавање на тему “Правилна исхрана деце” у Основној школи ” Сава Шумановић” у Ердевику.
Предавање је одржала Др Татјана Рогуља Орељ ,специјалиста хигијене из Завода за јавно здравље Сремска Митровица. Ученици основне школе су том приликом поставили изложбу ликовних радова и извели приредбу везану за правилну исхрану,хигијену руку и зуба. На крају је организована пригодна ужина, у складу са темом предавања , са обиљем “здраве хране” на трпези.
Др Татјана Рогуља Орељ Специјалиста хигијене

Read 640 times Last modified on Monday, 22 October 2018 05:57

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.